top of page
  • Yazarın fotoğrafıdoctor spirit

Bir damıtma ünitesinde kaynama ne zaman gerçekleşir?


Ne zaman kaynayacağını bilmek istiyorum!!!

 Isıtma elemanları kullanarak çalışıyorsanız ve kurulumunuz üzerinde neredeyse hiç ısı kaybı yoksa, bir küpteki/kazandaki bir sıvıyı kaynama noktasına kadar ısıtma süresi, basit bir formül kullanılarak hesaplanır (formüldeki 60 sayısı saniye ile dakika çevrimi için gereklidir).

 X =  ( M x Cp x (Ts-Ti) ) / (W x 60) ………………….. dakika

 X min - sıvının kaynama süresi  (dakika)

W kW (veya kJ / s) - ısıtma elemanlarından ısıtma için termal güçM kg - küpteki sıvının kütlesi (neredeyse hacme eşit)Ср kJ / ( kg ºC) - sıvının ısıl kapasitesi (özgül ısı)Ti ºC - başlangıç ​​sıcaklığı sıvılar, tipik olarak 20ºC     

Ts ºC – nihai sıvı sıcaklığı (kaynama noktası)

 Su, mayşe ve ham alkol/Suma  için doğru sonuçları elde etmek için sıvının ısı kapasitesi ve nihai sıcaklığı bu tablodan alınmalıdır:

 

Sıvı

ortalama

Ts C

su

4,2 kJ/(kg ºC)

100ºC

Mayşe (%10)

4,2 kJ/(kg ºC)

90ºC

Ham alkol (%40)

3,8 kJ/(kg ºC)

84ºC

 

Hesaplama örneği: 25 litre mayşe/püre 3 kW güçle ısıtıldığında 20ºC başlangıç ​​sıcaklığında başlarsa kaç dakika sonra kaynar?

 X = (25 x 4,2 x (90-20)) / (3 x 60) …………………… 40,8 (~ 41 dak)

 Artık mutfak zamanlayıcısını 40 dakikaya ayarlayabilir ve çaldığında kuruluma gidebilirsiniz.:)

 Kaynama başlangıcında kolon otomatik olarak ‘’geliyorum" der…..J

 Bir hesap makinesine güvenip mutfak zamanlayıcısını kullanmak istemeyebilirsiniz. O zaman işte size başka bir seçenek.

 Kaynamanın başladığı anda, tüm kolonların ilginç bir etkisi vardır - kolondaki tüm hava buhar tarafından geri akış kondansatörüne kadar yer değiştirir. Orada soğur ve atmosfere gider. Bu havanın çıkışı oldukça yoğundur ve "kolonun ekshalasyonu" olarak adlandırılır ve bu sadece bir kez olur. (Çoğu zaman uçucu esterlerin kokusu da tam da bu esnada hissedilir. Zira çok düşük kaynama noktasına sahip uçucu bileşiklerdir.)

 Bundan faydalanalım ve aşağıdaki otomasyonu yapalım. Atmosfer çıkış ağzına bir silikon tüp yerleştirin ve bir çocuk oyuncağı olan düdük yerleştirin.

Ve sütunun kendisi kaynama başlangıcında “ıslık çalar” (bu bir şaka değil). Ama sadece bir kez. 30L kapasite, 10L'den daha uzun ıslık çalar. Otomasyon böyle çalışır.

 

Hesap makinesi kullanmak istemiyorsunuz ve kolay çözümlere güvenmiyorsunuz. Hâlâ OTOMASYON mu istiyorsunuz. O zaman Otomasyon için www.damitmasepeti.com ile temas kurun…

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page