top of page
  • Yazarın fotoğrafıdoctor spirit

(SPN) SPİRAL PRİZMATİK NOZUL NEDİR?

Güncelleme tarihi: 4 gün önce

Üreticiden spiral prizmatik nozul…

 


Mini damıtma tesisleri ve damıtma kolonları için yüksek verimli spiral prizmatik ambalaj SPN: 5x5, 4x4, 3,5x3,5, 3x3, 2x2 mm'yi dikkatinize sunuyoruz. Meme, 304 kalite paslanmaz çelik tel malzemeden bükülmüş prizmatik bir spiralin bölümlerinden oluşur.


İyi kütle aktarım verimliliğine, düşük hidrolik dirence ve mükemmel ıslanabilirliğe sahiptir.


Isı kütle transferi verimliliğinin arttırılabilmesi için tel yüzeyleri aşındırılır.

İşlemden sonra telin yüzeyi, Şekil 2'de görülebileceği gibi pürüzlü hale gelir. 2a-b. Nozulun yüzeyinin geliştirilmesi, verimliliğini önemli ölçüde artıracaktır.



 

Şekil 2. Çeşitli şekillerde işlenmiş nozül yüzeyinin fotoğrafları:a) SS; b) SSC'ler;

Kullanılan tüm ürünler uluslararası standartlarda tanımlanmış gıdaya uygun ve korozyon dirençleri kabul edilen sınırlar içerisinde bulunan materyallerden seçilmiştir.


Distilasyon kolonları ve mini alkol tesisleri için temas malzemesi olarak tarafımızdan sağlanan spiral prizmatik nozulu satın alarak, en yüksek kalitede rektifiye alkol elde edecek ve kendi doğal ürününüzün üretiminde inanılmaz bir başarı elde edebileceksiniz! Nozül, 12Х18Н10Т (AISI 321) ve 08Х18Н10 (AISI 304-304L) kalite sertifikalı paslanmaz çelikten, kalınlığı 0,2, 0,25 ve 0,3 mm'den yapılmıştır.

Bakır SPN, %99,95 bakır oranına sahip, yüksek kalitede yerli üretim bakır telden üretilmektedir.


Dolgu malzemesi (Ambalaj), spesifik yüzey alanı, transfer ünitesinin yüksekliği, serbest hacim oranı, spesifik verim gibi temel özelliklere uygun olarak üretilmektedir. Bu özellikler sayesinde dolgu, damıtma kolonlarının boyutunun en aza indirilmesine ve malzemenin azaltılmasına olanak sağlar. Bunlara ilaveten enerji arıtma ve ayırma işlemlerine ilişkin diğer maliyetleri düşürür. SPN aynı zamanda çapı 300 mm'ye kadar olan kimyasal değişim ve absorpsiyon kolonlarında, özellikle atık solventlerin rejenerasyonunda, izotop ayırma proseslerinde ve diğer birçok kimyasal teknolojik proseste dolgu paket (kontak-temas) elemanları olarak kullanılır.

 

 

SPN'nin bazı teknik özellikleri:


  • Özgül hacim yüzeyi: 1500 - 3500 m2/m3.

  • serbest hacim oranı: 0,8 – 0,86

  • spesifik verim (1 atm'de su): 1500 - 3000 kg/m2 saat.

  • aktarma ünitesi yüksekliği: 1 - 4 cm. Nozul, (ultrasonik bir banyoda teknik kirleticilerden tamamen temizlenir)*, yıkanır, küçük yayları ve tel talaşlarını gidermek için elenir ve nozülümüz ayrıca tutma kapasitesini ve ıslanabilirliği geliştirmek için asitle temizlenir.


*İhtiyaçlarınıza göre nozul üretmek mümkündür: tel çapı, nozul çapı, malzeme, koşullar ayrı ayrı dikkate alınır.


Önemli !!!

Nozulları kolona yüklemeden önce, artık yağ, toz, aşındırma ürünleri vb.'nin nihai olarak temizlemek için, paslanmaz SPN'yi bir deterjanla (FAIRY, soda veya benzeri) yıkamak gerekir. Ancak ürünlerimizde bu işlem imalat esnasında asitle aşındırma işlemi yapılmadan önce uygulandığı için, kullanıcı sadece ürünü kolona yükleyip 3 saat boyunca su ile buhar uygulaması yapması yeterlidir.


Bakır malzemelerde ise  önce kaynatmak gerekir ve daha sonra oksitleri sitrik asit vasıtası ile temizlemek gerekir.


Sorular ve cevaplar


Hangi nozulu seçmeliyim?


Bir nozül seçerken, her şey kullanacağınız kolonun özelliklerine bağlıdır; örneğin, kabaca konuşursak, üretkenlikten sorumlu olan iç çap ve arıtma derecesinden sorumlu olan yüksekliktir. Ayrıca kendisine verilen üretim görevini yerine getirmesi gerekenin kolon olduğu unutulmamalıdır…


Herhangi bir kolona herhangi bir nozul koyabilirsiniz ve “her şey işe yarayacaktır” ancak hemen arkasından ikinci soru geliyor “ama nasıl? ”…


Bu nedenle, seçim yaparken aşağıdaki kurala göre yönlendirilmeniz gerekir: nozül ne kadar küçükse, kalite o kadar yüksek olur, ancak üretkenliği (ürün alımını) düşürür ve bunun tersi de geçerlidir; SPN ne kadar büyük olursa, seçim hızı da o kadar yüksek olur, ancak ayırma derecesi daha kötü olur.


Ayrıca, uzmanlarımız tarafından SPN seçimiyle ilgili olarak sağlanan tüm tavsiyelerin, doğrudan bir eylem kılavuzu olarak alınmaması gerektiği ve damıtma için spiral prizmatik dolgu malzemesi seçiminde yardımın bir parçası olarak görülmesi gerçeğine de dikkatinizi çekmek isteriz.


“Paslanmaz çelik” nedir, kimyasal bileşimi ve özellikleri ?


"paslanmaz çelik" agresif ortamlarda korozyona dayanıklı karmaşık alaşımlı bir çeliktir. Ana alaşım elementi krom Cr'dir (alaşımdaki payı %12-20). Korozyon direncini arttırmak için alaşımın gerekli özelliklerine bağlı olarak alaşıma değişen miktarlarda  nikel (Ni), titanyum (Ti), molibden (Mo), niyobyum (Nb) de eklenir. 

 Bir alaşımın korozyon direncinin derecesi, alaşımın ana elementlerinin ( krom ve nikel) içeriği ile belirlenebilir . Alaşımdaki krom içeriği %12'den fazla ise normal koşullar altında ve hafif agresif ortamlarda zaten paslanmaz bir metaldir. Alaşımdaki %17'den fazla krom içeriğiyle agresif ortamlarda (örneğin %50 nitrik asitte) korozyona dayanıklı bir alaşımdır.

 

Nozul hangi telden yapılmıştır?


Nozul, 0,2, 0,25 ve 0,3 mm kalınlığında 12Х18Н10Т (AISI 321) ve 08Х18Н10 (AISI 304-304L) paslanmaz çelik kalitelerinden yapılmıştır. Tedarikçi, her tel malzemesi partisini satın alırken bir kalite sertifikası ekler; böylece satın aldığımız telin özelliklerine ve dolayısıyla ürettiğimiz nozülün kalitesine güvenebilirsiniz.

Bakır SPN, 0,25 0,3 ve 0,35 mm yüksek kaliteli bakır telden yapılmıştır. % 99,95 bakır içeriğine sahip yerli üretimdir.


Nozul boyutları?


Nozul, 5x5 4x4 3,5x3,5 3x3 ve 2x2 mm boyutlarında paslanmaz çelik tel malzemeden bükülmüş prizmatik spiral parçalarından oluşur. (segmentin uzunluğu koşullu olarak belirtilir ve ±% 20 farklılık gösterebilir; bu, nozulun özelliklerini,  performansını hiçbir şekilde etkilemez).


İhtiyaçlarınıza göre nozul üretmek mümkündür: tel çapı, nozul çapı, malzeme, koşullar ayrı ayrı dikkate alınabilir.


Kolonun hacmi ve gerekli miktarda nozul nasıl hesaplanır?


Burada borunun hacmini ve buna göre gereken SPN miktarını hesaplayabilirsiniz .


Nozulun kütle yoğunluğu nedir?


Bakır telden yapılmış SPN.

    • 3x3mm. 0,25 mm telden. ………………………….                400 gr. 1 litrede.

   • 3,5x3,5 0,25mm telden yapılmıştır. ……. 1200gr. 1 litrede.

   • 4x4mm. 0,3 mm telden. …………………………….                1300 gr. 1 litrede.

    • 5x5mm. 0,35 mm telden. ………………………..                  1200g. 1 litrede.


Aşındırma ve aşındırma kütle oranı?


Dağlama/aşındırma, özel olarak seçilmiş reaktiflerin ve ekipmanın etkisi altında malzemenin yüzey katmanının bir iş parçasından kontrollü olarak çıkarılmasına yönelik bir grup teknolojik yöntemdir.

Tutma kapasitesini ve ıslanabilirliği arttırmak için nozulumuz aşındırılmıştır, aşındırma kütle oranı %15-20'dir.


Bakır bir alaşım olmadığından bakır nozül aşındırılmaz ve bu nedenle aşındırma istenen etkiyi getirmeyecektir.


SPN nasıl doldurulur ve sıkıştırılır?


SPN'yi sıkıştırmaya gerek yoktur; ezilebilir ve bu daha fazla soruna neden olur.Nozul 100-200 g'lık küçük gruplar halinde dökülür, biraz sallayabilirsiniz (abartı olmadan), SPN hafifçe sıkıştırılır, bu yeterli olacaktır, denemeden sonra sütunun üst kısmını açabilirsiniz ve eğer nozul hacminiz biraz daha küçülürse, sadece daha fazlasını ekleyebilirsiniz.... prensip olarak tüm bu detayları abartmamak gerekir, belirli çalışma sürecinden sonra buhar nozulu karıştıracak, yerini bulacak ve ihtiyaç duyduğu şekilde oturtacaktır (kompakt).

 

 

Nozül nasıl yıkanır?


Nozul zaten yıkanmıştır, ilk kullanımdan önce kolona dolgu yapılıp sadece 3 saat kazan suyunun buharlaşması vasıtası ile temizlenebilir. Nasıl olursa olsun, geri kalan her şey sütun tarafından silinip kazana geri gönderilecektir.

Bakır SPN'nin ayrıca oksitleri çıkarmak için önce deterjanla, ardından sitrik asitle kaynatılması gerekir. Çalışma sırasında bakır nozulu işten hemen önce sitrik asitle kaynatmanızı öneririz (çalıştıktan sonra bir sonraki çalışmaya kadar kolonda bıraktık, sonraki ilk çalışmada önce çıkarıp kaynattık, temizledik parladı, üzerinde çalıştık. Islak olanı tekrar bir dahaki sefere kadar bırakabilirsiniz).

 

Paslanmaz telden yapılmış SPN


En çok satan ürün!

3,5x3,5 mm. (0,25mm tel) paslanmaz çelik  (1 kg = 1 l)


 

 

Bakır telden yapılmış SPN


5x5mm. (0,35mm tel) bakır   (1,2 kg = 1 l)


Bu yazının paylaşılmasına izin veren damıtmasepeti'ne teşekkürü bir borç bilirim.. Reklam amaçlı değil bilgi amaçlı paylaşılmıştır.

27 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page